A JOKERTRIKE társaságról

A JOKERTRIKE s.r.o társaság 2005-ben jött létre a gépipar, a gépjárműipar és a repülőgépipar számára szánt egyedi és kissorozatú alkatrészek megmunkálására szakosodott  Gyártó Vállalatként.   

Az igényes szlovákiai és külföldi ügyfeleknek kiváló minőségű, nagy pontosságú és magas színvonalú CNC-megmunkálást, esztergályozást és marást nyújt.   A CNC megmunkáló központokban az igényes és bonyolult egyedi- és sorozatgyártással sikeresen megküzdő, nagy tapasztalattal rendelkező termelési és műszaki kezelőszemélyzet dolgozik. A JOKERTRIKE társaság a CNC-megmunkáláson kívül légi sportjárművek - mint amilyen a kétszemélyes és az egyszemélyes motoros sárkányrepülő, de főleg a piacon abszolút újdonságnak számító JOKER autogiró - fejlesztésére és gyártására is szakosítja magát.  

Hogyan kezdődött a jövőképünk

A felső vezetés, a társaság ügyvezetője Jindřich Záhumenský és Ondrej Jančovič, aki egy személyben az igazgató és a fő tervező is, már hosszú évek óta szenvedélyes pilóták. A légi sportrepülők fejlesztésének és gyártásának főleg a repülés iránti szenvedélyük miatt fogtak neki. Elképzelésük volt valami újat alkotni, hatásosabbat, időállóbbat, mert nagy esélyt láttak a már meglévő gyártmányok tökéletesítésére.   

A 2007-es év

2007-ben elsőként tandem üléselrendezést alkalmazva kifejlesztették a kétszemélyes motoros sárkányrepülőt, a JokerTRIKE PROFI típust, amit jelenleg sikeresen értékesítenek Észtországban, az USA-ban, Németországban és a Fülöp-szigeteken. E sárkányrepülő rendkívülisége az adaptációs – vízre szállási - képességében rejlik. A sorban ezután következett az egyszemélyes motoros sárkányrepülő, a JokerMONO, amely alacsony súlyának köszönhetően a microlight kategóriába tartozik.   

A 2014-es év

A forgácsoló fémmegmunkálásra vonatkozó ISO 9001 szabvány követelményeivel összhangban teljesítésre kerültek a tanúsítvány odaítélésének feltételei. A JOKERTRIKE társaság 2015 októberében a kínai XIAN városban megrendezett CIGAC 2015 repülőgép-ipari kiállításon a motoros sárkányrepülővel együtt először mutatta be a Joker autogirót. Az autogiró bemutatását nagy siker kísérte, és sok cég mutatott érdeklődést a részletes tájékoztatás és az együttműködés iránt.

A 2016-es év

Tervbe van véve a Joker autogiró tanúsítása a DULV-ban. A JOKERTRIKE társaság a jövőre vonatkozóan fontolgatja termelése egy részének Kínába történő áthelyezését.  

A 2012-es év

A JOKERTRIKE társaság 2012-ben a német MST GmbH partnerrel közösen kezdte el az autogiró fejlesztését. Ezen innovatív termék nemcsak időálló formatervezésének köszönheti különlegességét, hanem a számos műszaki újdonságának, és az árszintjének is, amely merőben eltér a konkurens termékektől. 

Az új Joker gyrocopter a forgószárnyas repülőgépek új korszakának elitjei közé tartozik. Úgy került kifejlesztésre, hogy megfeleljen a személyzet kényelme iránt támasztott legigényesebb követelményeknek, és egyúttal kitűnjenek kiváló repülési tulajdonságai. A felnyitható pilótafülke kényelmes beszállást és kiszállást, a 

nagyméretű plexiüveg kabintető pedig akadálymentes, panorámás kilátást biztosít a személyzet számára. Az ergonómikus, állítható ülések és a helyzet-változtatható pedálok bármelyik pilóta testalkatához képesek alkalmazkodni. A gyrocopter a kiváló 270 kg-os tömegének és az alkalmazott 100 – 130 lóerős teljesítményű ROTAX motornak köszönhetően kategóriájában csúcsterméknek számít. 

Technikai paraméterek

 Nosná konštrukcia zvarená z oceľových rúr 25CrMo 4 NBK, ktorá pri nízkej hmotnosti zabezpečuje vysokú pevnosť a bezpečnosť konštrukcie. Pri výrobe chvostovej časti a kabíny boli použité kompozitné materiály zo sklenených a uhlíkových vlákien sendvičovej konštrukcie. Na vzlet potrebuje 70 metrov a na pristátie 0 - 5 metrov. 
Obsah nádrže je 90 litrov. Dolet na jednu nádrž je cca 500 km.